top of page

Het universum laten beslissen? Ja doei! (Of zit er soms toch wat in ... !? Kijk zelf maar mee.)

Onrust, ongemak of keuzestress? Kiezen m.b.v. briefjes!


Over het algemeen heb ik geen last van keuzestress, weet ik goed wat ik wil. (Komt deels door mijn strong willede kant.)

Deze blog gaat dan ook niet over of ik links wil gaan of rechts, of over waarin ik zin heb vanavond te eten of wat mijn lievelingskleur is.

Dit gaat over de voor mij 'grote dingen des levens'.


Zoals je wellicht weet heb ik huur van mijn praktijk opgezegd, ik ben toe aan verandering en met een beetje hoop zelfs de mogelijkheid mijn nieuwe ruimte onder handen nemen met een lik verf. In elk geval zin in het opnieuw inrichten!


Maar er is nog geen nieuwe plek.

Niets vastomlijnds.

Opties, dat wel.

Maar dus niets concreets.


En hoe vaak ik de afgelopen periode de vraag al niet gehad heb; "Of ik al een nieuwe ruimte heb?". Die kan ik al niet eens meer op twee handen tellen. Er was zelfs iemand die bij voorbaat alvast een andere optie opteerde voor ons coachgesprek, omdat diegene bang was dat ik niet meer op mijn huidige plek zat (dit kan ook haar eigen rejection sensitivity zijn; vanuit angst alvast reageren op iets wat nog niet is. Het kan ook zijn dat ik onvoldoende goed heb gecommuniceerd dat ik nog tot en met augustus gebruik maak van mijn huidige praktijkruimte aan de Prinsessegracht).


Met alle vragen, kwam bij mij de onrust. Een dag overprikkeld en wat uitdagingen en de mix was compleet voor een halve inzinking eergisteren of het ooit wel goed zou komen?!


En hoewel ik op de achtergrond toch echt al diverse lijntjes heb uitgegooid voor een toffe plek in 'De Aap van Bilderdijk' of 'De Stadhouder' of een andere gave locatie van Conceptors; dé definitieve nieuwe plek is er nog niet.


Vandaag pakte ik het anders aan.

Ik liet het universum meebeslissen!

"Echt?!" Zul je (wellicht) denken. Ja en nee.

Er is een hele mooie oefening die je zelf ook op alle thema's kunt toepassen.

Hier komt ie:


Kiezen met behulp van briefjes?

  • Bedenk over welk thema je vraagstuk gaat

  • Schrijf op diverse briefjes de diverse mogelijkheden/opties. In mijn geval 'werk van maken' en 'vertrouwen'

  • Vouw de briefjes goed op en geef ze een willekeurige plek in de ruimte

  • Neem zelf eerst voldoende afstand en voel/kijk naar welk briefje je neiging tot kiezen uit gaat

  • Ga op één van beide briefjes staan. Laat al je zintuigen en lichaamssensaties je mee helpen; Wat voel je? Wat denk je als je op dit briefje staat, hoe reageert je lijf (beweeg je, krijg je tintelingen of sta je ineens heel stevig)?

  • Neem vervolgens eerst afstand van dit briefje en probeer dan het volgende briefje. Laat je systeem/lijf/energie je wederom van informatie voorzien over dit briefje.

  • Neem dan afstand van beide briefjes en kijk naar welk briefje je keuze uit gaat....

  • Open het briefje

En, tadaaa....

Keuze bepaald! Nou ja, zo simpel is het niet (natuurlijk). Maar het kan wel verwonderen wat er uit komt. Én het kan je veel inzicht geven.

En dan kun je natuurlijk zelf altijd nog kiezen of (je erin gelooft en) erin mee gaat of niet.


Voor mij kwam er een heel passend 'antwoord'. Iets wat ik eigenlijk al veel langer wist. En wat steeds vaker mijn mantra lijkt te zijn: vertrouwen. Vertouwen op dat wat is, vertrouwen op dat het goed komt, vertrouwen op de juiste timing & tijd. En in mijn geval vertrouwen op dat het universum het goed met mij voor heeft en dé juiste plek dus wel komt.

Ik ga daar lekker mee zijn en vertrouwen op dit vertrouwen. :-)


Ik ga dus anders dan een dag of wat geleden vrij relaxt het weekend in!

En die plek? Die komt er vast!


Wil jij mij of het universum nou een handje helpen? Tips zijn natuurlijk altijd welkom! ;-)
77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page