top of page

Expertisegebieden

Bij De Witruimte Coaching kun je terecht wanneer je aan jezelf en je persoonlijke ontwikkeling wilt werken.

Misschien zit je even niet zo lekker in je vel en wil je daar verandering in brengen?

Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen om te zien wat ik voor je kan betekenen.

Er zijn een aantal expertisegebieden waarvoor optimale begeleiding geboden wordt, te weten:

  • Hoogsensitiviteit of prikkelgevoeligheid

  • De HSS'er (prikkelzoekende HSP'er)

  • Rejection Sensitivity/Afwijzingsgevoeligheid

  • Hoogbegaafdheid

  • Emotionele verwerking

  • Traumaverwerking

  • Organisatievraagstukken

 

Hoogsensitiviteit komt​ in allerlei vormen. Je kunt een introverte HSP'er zijn of een extraverte. Strong willed of prikkelzoekend.

Ongeveer 20% van de mensen is hoogsensitief.

 

Hoogsensitiviteit

Wat alle hoogsensitieve personen met elkaar gemeen hebben, is dat zij een grote gevoeligheid hebben voor (interne en externe) stimuli en deze informatie diepgaand verwerken en hier sterk op reageren.

De eigenschap zorgt ervoor dat je last kunt hebben van overprikkeling of het feit dat je wat faalangstig/onzeker bent of dat je perfectionisme in zet om het goed te doen. Dat is voor een HSP'er erg belangrijk.

De eigenschap brengt ook heel veel mooie kwaliteiten met zich mee, zoals een helikopterview, weloverwogen beslissingen maken en empathie. 

De prikkelzoekende HSP'er (HSS'er)

Naast hoogsensitief zijn, kun je ook een een sterke drive hebben naar vernieuwing en verandering of naar fysieke ervaringen die intense gevoelservaringen geven. Ben je snel verveeld en vermijd je sleur, routine en verveling en vertoon je meestal één of meer kenmerken van ontremming? Dan zou je wel eens een HSS'er kunnen zijn.

Dat voelt vaak als met een voet op het gaspedaal en een voet op de rem. En kan heel verwarrend zijn.

HSS'ers hebben dan ook vaker last van een bore-out dan van een burn-out, en hoewel de uiterlijke kenmerken (moe, rusteloos) hetzelfde kunnen zijn, ligt er iets anders aan ten grondslag; het niet gezorgd hebben voor de juiste voedende prikkels (voor jouw brein).

Neurodiversiteit

Hoogsensitiviteit is een aangeboren temperament, het is de wijze waarop je bedraad bent. Een vorm van neurodiversiteit, geen stoornis of afwijking.

Helder krijgen hoe het voor jou is en weten waarin je je herkent, zorgt er wel voor dat je kunt doen wat jij echt nodig hebt om je lekker in je vel te laten voelen en te floreren in privé situaties, je werk of onderneming.

Ohzomooi-Marjolein-4.jpg
ANAHATA-Marjolein-5-StudioAnnemarije.jpg
bottom of page