top of page

Ben je naast sensitief ook op zoek naar prikkels en uitdaging?

De HSS'er

De prikkelzoekende HSP'er (HSS'er)

Naast hoogsensitief zijn, kun je ook een een sterke drive hebben naar vernieuwing en verandering of naar fysieke ervaringen die intense gevoelservaringen geven. Ben je snel verveeld en vermijd je sleur, routine en verveling en vertoon je meestal één of meer kenmerken van ontremming? Dan zou je wel eens een HSS'er kunnen zijn.

Dat voelt vaak als met een voet op het gaspedaal en een voet op de rem. En kan heel verwarrend zijn.

HSS'ers hebben dan ook vaker last van een bore-out dan van een burn-out, en hoewel de uiterlijke kenmerken (moe, rusteloos) hetzelfde kunnen zijn, ligt er iets anders aan ten grondslag; het niet gezorgd hebben voor de juiste voedende prikkels (voor jouw brein).

©Saskia Klaaysen

Fig 4-1 HSP HSS NIEUW.jpg

Prikkels bijten niet!

In een 'vorig leven' was ik grafisch vormgever en drukwerkbegeleider. In die hoedanigheid heb ik kunnen samen werken met Saskia Klaaysen aan haar boek 'Prikkels bijten niet!'.

Voor mij kwamen mijn 2 interessegebieden samen; de menselijke psyche en visuele identiteit. Het was een heerlijke samenwerking en betekende voor mij de overstap van professie en die van werken in loondienst naar volledig als zelfstandige. De beste keuze(n) ooit!

Als ZZP'er kan ik mijn veelzijdigheid kwijt in mijn bedrijf, kan ik afwisselen van werkzaamheden en volledig in vrijheid & autonomie werken.

Dat past mij, als prikkelzoekende HSP'er als gegoten.

Het boek van Saskia is een handleiding, een gebruiksaanwijzing voor ons als HSS'ers. Het geeft je veel inzicht in wat je nodig hebt en kan jou en de mensen om je heen helpen je beter te begrijpen.

www.prikkelsbijtenniet.nl

HSS HSP

 
Saskia Klaaysen
 

"De hoogsensitieve HSS'er is hoogsensitief en heeft een sterke drive naar vernieuwing en verandering of fysieke ervaringen die intense gevoelservaringen geven. Is snel verveeld en vermijdt sleur, routine en verveling en vertoont meestal één of meer kenmerken van ontremming."

bottom of page