top of page

Emotionele verwerking

Integral Eye Movement Therapy (IEMT)

 

Als coach ben ik opgeleid om IEMT (Integral Eye Movement Therapy) in te zetten wanneer er diepgeworteld, accuut of ontwikkelingstrauma zichtbaar is.

Nu is trauma een groot woord en dat kan je afschrikken. Elk mens heeft patronen van 'emotionele stuckness'; van die zaken waarin je verdraaid blijft zitten en waar je maar niet uit lijkt te komen. Je probeert van alles en in je hoofd weet je alle oplossingen en krijg je het toch niet voor elkaar.

Met IEMT haal je die 'blind spots' naar boven én kun je er iets mee. Er mag vaak beweging, verbreding & inzicht ontstaan. 

IEMT is een methode die lijkt op EMDR die in mijn optiek nog wat verder kan gaan. We kunnen werken op of met de emoties die in de weg zitten, op overtuigingen niveau en ook PTSS kan ermee aangekeken worden. Doorgaans zet ik het in als één van de methodieken die ik in mijn coaching gebruik, ondersteunend aan het gehele traject.

Je kunt heel veel oplossingen bedenken en methoden hanteren over hóe je de dingen anders kunt doen, (ontwikkelings)trauma ligt cellulair opgeslagen. Het is niet de bedoeling niets meer te ervaren aan emoties, maar het is fijn als ze niet meer allesoverheersend zijn. Met IEMT kun je daar beweging in laten ontstaan. Zo kunnen je emoties raadgevers zijn, een signaal voor (ander) gedrag.

Mocht je, los van je eventueel HSP zijn, benieuwd zijn wat IEMT voor je kan betekenen en hier voor jezelf mee aan de slag willen om verandering in je leven tot stand te brengen, neem dan even contact met me op om te zien wat ik voor je kan betekenen.

 

De ervaring leert dat IEMT veel met je systeem kan doen. Al tijdens de sessie en ook zeker daarna. Je kunt best wel moe zijn, of er fysiek op reageren. Het is dan ook handig als je een beetje lief voor jezelf bent en jezelf op de dag van de IEMT sessie wat ruimte en lucht in je agenda geeft.

IMG_1993.jpeg
bottom of page